Etsi sivustolta

Tapahtumakalenteri

<<  Kesäkuu 2023  >>
 ma  ti  ke  to  pe  la  su 
     1  3  4
  5  6  7  81011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Kaalilaatikko maistui kesän viimeisellä Länkipohjan kesätorilla

Längelmäen maa- ja kotitalousnaiset tarjoilivat Länkipohjan kesätorin viimeisenä lauantaina kaalilaatikkomaistiaisia. Kaalit oli lahjoittanut torin laadukkaasta vihanneskaupasta jo 19 vuotta vastannut Tapio Laukkanen ja niitä käytettiin 10 kg. Laatikot valmisti varapj Maarit Vainikkala ja tarjoilussa avusti pj Terhi Valkeejoki.Torikahvilan päävastuu on myös naisilla ja viimeisenä lauantaina siellä emännöivät Raija Patteri ja Leena Kultala.

Toriohjelmassa haastateltiin mm Paula Lehmustoa, joka on jo toistakymmentä vuotta pitänyt syksyisin bileet, joissa tarjotaan kaalilaatikkoa ja Paulalta kuultiin hyviä vinkkejä laatikon tekoon. Maistiaislaatikot oli tehty valmiiseen riisipuuroon ja toinen ohra/riisi sekoitukseen lihaliemellä. Mielipiteet paremmuudesta jakaantuivat tasaisesti, yhtään kaalilaatikon vihaajaa ei saatu haastateltavaksi, vaikka joku semmoinenkin tuntui yleisöstä löytyvän.

Kesän ahkeroinnista jaettiin stipendejä mm Tino Sarinille äänentoiston hoidosta ja Jarmo Pääkköselle torilehden taitosta ja ulkoasun suunnittelusta, sekä Tarmo Juuselalle Töllipörssin aukipidosta. Lehdistöpalkinto annettiin Oriveden Sanomille/Leena Lähdesmäelle aktiivisesta mukanaolosta torilla. Kiiteltäviä ja vapaaehtoisia työntekijöitä torilla riittää vaikka kuinka.

Musiikkiohjelmana kuultiin ensin Paula Lappalaisen hanurimusiikkia ja jatkoksi Dianan ja Erneston yhteisesiintyminen. Arpoja myytiin Arjan, Tuulan ja Leenan toimesta ja tuotto käytetään torikahvilan lopputöihin.

Lämmin ja kaunis ilma suosi torinpitoa niin päättäjäisissä kuin koko kesänkin, Länkipohjassahan ei ruukaa sataa kesälauantaiaamuisin:)

 

 

 

Sivu 26 / 31